Helsingin monet puistot

Helsinki on todellinen puisto kaupunki ja sieltä löytyykin puistoja moneen makuun. Kymmeniä puistoja kävelymatkan päässä toisistaan, missä viettää aikaa, nauttia luonnosta, istuskella piknikillä tai tehdä erilaisia aktiviteetteja. Tutustumme tässä blogissa kolmeen toisistaan erilaiseen puistoon, joissa kannattaa käydä vierailulla.

Alppipuisto

Alppipuisto sijaitsee Helsingin Alppilassa Linnanmäen huvipuiston pohjoispuolella. Tällä puistoalueella on muun muassa ihana kolmiosainen lampi, jossa on myös suihkulähde. Kauniina kesäisenä päivänä puistossa on mukava ottaa aurinkoa puistossa olevilla kallioilla. Puistosta löytyy joitakin erikoisempia kasvejakin, joita sinne on istutettu 2000-luvulla. Näitä erikoisempia kasveja ovat muun muassa lakkipuu, amurinvaahtera, magnolia ja kuningasatsalea. Lisäksi sieltä löytyy Helsingissä asuvien japanilaisten lahjoittamia kirsikkapuita, joiden kukintaa on ihana katsella aikaisin keväällä.

Alppipuistoon pääsee helposti julkisilla. Pohjoispuolella on raitiovaunupysäkki, mihin pääsee numerolla 3 ja bussilla 23. Eteläpuolelle pääsee vaunulla numero 8.

Sinebrychoffin puisto

Tämä puisto sijaitsee Punavuoren tiheässä kaupunkiympäristössä ja se onkin erikoinen, koska sen alla ajavat autot tunnelia pitkin. Koffin puisto on saanut nimensä sen vieressä aikoinaan sijainneesta Sinebrychoffin panimosta ja sen omistaneesta suvusta. Puistosta löytyy kahvila sekö yleinen wc. Puiston nurmikenttäinen ilme on erinomainen ajanviettämiseen ja siellä on mukava istuskella auringossa ja nauttia kumpuilevista maisemista. Puisto sopii myös vapaa-ajan aktiviteetteihin ja sieltä löytyy myös leikkipuisto.

Puiston sijainti tekee siitä mukava taukopaikan kun esimerkiksi tutustut maamme pääkaupunkiin tai kun olet lähdet Länsiterminaalista laivamatkalle Viroon tai Ruotsiin.

Kaivopuisto

Tämä on yksi Helsingin vanhimmista ja tunnetuimista puistoista, jossa kannattaa ehdottomasti käydä viettämässä aikaa. Tässä puistossa on tilaa ja voit nauttia merellisestä näkymästä ja sen kasvusto on uljasta sekä vanhaa. Puiston korkein kallion ja sen päällä sijaitseva Ursan tähtitorni on hieno nähtävyys, jota kannattaa käydä ihastelemassa.

Puisto on erittäin suosittu ulkoilu- ja ajanviettopaikka, jossa järjestetään myös paljon tapahtumia läpi vuoden. Kaivopuistoon pääset helposti raitiolinjoilla kaksi ja kolme sekä busseilla numero 17 ja 24.