Valmista ruokaa puutarhan antimista

Kevät on hyvää aikaa hoitaa puutarha kasvukuntoon tulevaa kesää varten. Puutarhan valmistelussa on hyvä huomioida muutama tärkeä asia, jotta kesän sadosta tulisi mahdollisimman hyvä. Keväisin kostea maa ottaa hyvin lannoitusta vastaan ja ensin kannattaakin kalkita puutarha hyvin. Hoida piha kuntoon ja haravoi syksynjäljiltä jääneet lehdet ja muut roskat pois. Nämä kannattaa hyödyntää seuraavan kauden tarpeisiin, kompostoimalla ne. Valmistele puutarha mahdollisimman hyvin ennen kuin alat kylvämään siemeniä. Varmista myös työkalut ja välineet, jotta puutarhassa työskentely on mukavaa ja helppoa.

Suunnittele mitä haluat kasvattaa

Itse kasvatetut herkut omassa puutarhassa ovat nykypäivän parhainta lähiruokaa. Valitse haluamasi kasvit ja suorita kylvö riittävän ajoissa. Kylvöajat selvität helpoiten kasvien siemenpusseista, joissa ohjeet ja kylvöajat on kerrottu selkeästi. Pidemmän kasvuajan vaativat kasvit kannattaa kylvää jo helmikuusta eteenpäin ja nopeakasvuiset kasvit voit kylvää vasta toukokuussa. Esimerkiksi tomaatit ottavat enemmän aikaa kasvaa ja ne on hyvä kylvää jo maalikuussa kun taas esimerkiksi kurpitsat voit kylvää vasta toukokuussa, niiden nopean kasvun takia. Vihannesten lisäksi puutarhaan kannattaa kylvää erilaisia yrttejä ja maustekasveja. Ne kasvavat nopeasti ja hyvin myös suomen olosuhteissa.

Herkullinen ruoka valmistuu helposti

Oman puutarhan vihanneksista valmistat helposti tuoretta ja maukasta ruokaa. Keitä tai paista vihannekset kattilassa tai pannussa ja tarjoile ne vaikka grilliruokien lisänä. Tuoreet vihannekset maistuvat erinomaisilta erilaisissa padoissa tai vaikka muusattuna. Nykytrendeinä on myös grillatut kasvikset, jotka valmistuvat helposti lisäämällä kasviksiin hieman öljyä ja mausteita. Sen jälkeen ne on valmiita grillattavaksi. Omassa puutarhassa kasvatetut yrtit tuovat makua moniin ruokiin ja siellä ne on kätevästi saatavilla koko kasvukauden ajan. Käytä rohkeasti oman puutarhan antimia ja nauti kasvattamistasi herkuista.