Puutarha-aiheiset messut ja tapahtumat

Puutarha-alan messut ja tapahtumat ovat jokaisen viherpeukalon taivas. Messuilla pääsee tutustumaan erilaisiin kasveihin, istutustapoihin, viherkasveihin, puutarhanhoidon välineisiin ja laitteisiin, vihannesten kasvattamiseen ja kaikkiin alan uutuuksiin. Erilaisia puutarhan hoitoon liittyviä messuja järjestetään ympäri vuoden eri kaupungeissa. Tähän blogipostaukseen olen koonnut listan erilaisista tapahtumista, joista löydät varmasti juuri sinua kiinnostavan tapahtuman.

Piha & Puutarha, Turku

Piha & Puutarha on yksi maamme suurimpia alan messuja. Se järjestetään vuosittain Turussa ja se kokoaa messukeskukseen kaikki puutarha-alan toimijat ja intohimoiset harrastajat. Messuilla on esitelty muun muassa japanilaistyylisen puutarhan suunnittelua ja hoitoa, ruukkukasvien ylläpitoa ja yrttipuutarhan trendejä. Mielenkiintoisin ohjelmanumero on ehdottomasti kasvijamit, joissa pääsee jammailemaan kasveista sensorien avulla tehdyn musiikin tahdissa.

Kevätpuutarha, Helsinki

Messut ovat Suomen suurimmat kasvialan messut. Messuilla on paljon ohjelmaa laidasta laitaan: asiantuntijoiden luentoja, kasvikeräilijät esittelevät kokoelmiaan, luentoja pihasuunnittelusta ja keskustelua aiheen ympäriltä. Messut järjestetään keväisin, ja hotellit helsinki kannattaakin muistaa varata jo ajoissa kevättalvella.

Piha & Koti, Tampere

Piha & Koti -messut ovat osa Virittäydy vapaalle -messukokonaisuutta. Messut tarjoavat inspiraatiota kotipihaan ja mahdollisuuden tehdä parhaita löytöjä alan uutuuksien joukosta. Messuilla on tarjolla myös opastusta taimien hoitoon, piharakentamiseen ja pistokkaiden ottamiseen ja. Messujen DIY-alueella pääsee työntämään kädet multaan ja testaamaan itse taimien koulimista.

Messuja on lisäksi runsaasti myös ulkomailla. Esimerkiksi Türin kukkamarkkinat on Viron Türin kaupungissa järjestettävä tapahtuma, joka on jo vuosikymmenten ajan ollut alan ammattilaisten kevätkauden starttaava messutapahtuma. Markkinoilla on tarjolla taimia ja kasveja niin koriste- kuin hyötypuutarhaan. Lisäksi jälleenmyyjien kojuista löytyy tarjouksia erlaisista puutarhatarvikkeista ja työkaluista. Tarjolla on lisäksi ohjelmaa, joka viihdyttää markkinoilla kiertelevää puutarhanhoidon ystävää.