Avokadon kasvattaminen

Monia kasveja on helppo kasvattaa kotona ja monesti emme edes tajua, että kaupasta ostamistamme tuotteista voi alkaa itse kasvattamaan kasveja. Yksi trendi onkin kasvattaa avokadoja tai muita eksoottisempia kasveja kotona. Kasvattaminen ei vaadi mitää erityisjärjestelyjä vaan seuraavilla perusasioilla pääset alkuun. Kerromme tässä artikkelissa, miten voit itse kasvattaa avokadopuun lähes jokaisilta löytyvillä välineillä.

Aloitamme tarvikkeista, joita tarvitset kasvattamise aloittamiseksi. Tarvitset hammastikkuja, vesilasin sekä avokadon. Avokado on trooppinen kasvi ja trooppiset kasvit pärjäävät hyvin kosteassa ja lämpimässä. Vaikka me elämmekin kylmässä Suomessa on sisätiloissa mahdollista kasvattaa melko suuri avokadopuu. Kun olet hankkinut tarvittavat tarvikkeet voit aloittaa kasvattamisen. Puhdista ensin avokadon siemen, jonka olet saanut avokadon sisältä. Pesemisen jälkeen voit jättää siemenen kuivumaan siihen asti, että kuori halkeaa. Tähän menee ehkä pari päivää. Vaihtoehtoisesti itämisen voi tehdä ensin käärimällä siemen märkään paperiin ja sulkemalla sen muoviseen suljettavaan pussiin ja siemen alkaa.

Seuraavaksi painat hammastikut siemenen sivuihin siten, että saat sen pysymään vedellä täytetyssä lasissa siten, että se on puoliksi veden alla. Aseta lasi ja siemen lämpimään ja valoisaan paikkaan. Vaihtoehtoisesti itämisen voi tehdä ensin käärimällä siemen märkään paperiin ja sulkemalla sen muoviseen suljettavaan pussiin. Vaihtoehtoisesti itämisen voi tehdä ensin käärimällä siemen märkään paperiin ja sulkemalla sen muoviseen suljettavaan pussiin ja siemen alkaa itämään siellä. Muista lisätä vettä lasiin tarvittaessa.

Kun siemen kasvattaa itselleen yhden juuren ja pieniä juuria sen ympärille, niin tiedät kasvatuksen onnistuvan. Seuraavaksi voit odottaa, että iso juuri kasvaa jonkin aikaa kunnes se koskettaa lasin tai astian pohjaa. Odota myös, että ensimmäinen verso alkaa kasvaa siemenestä. Tämän jälkeen voit istuttaa kasvin. Istuta taimen kylvömultaan ja huomaa, että siemen voi olla koko ajan kiinni kasvissa, sitä ei tarvitse irroittaa. Tämän jälkeen voi huolehtia avokadosta sen kasvaessa, pitämällä sen tasakosteana.